05
sep-2012

Opskrift på loganbrød

Loganbrødet indeholder meget lidt vand som holder vægten nede (Altså på brødet) Det kan holde sig i op til 2 måneder ved almindelig stuetemperatur. Det indeholder mange næringsstoffer og er derfor et godt mellemmåltid (eller nødration) til længere ture.

Mount Logan i Canada skulle efter sigende være grunden til navnet. En gruppe bjergbestigere “opfandt” brødet som proviant på deres lange tur til toppen af Mount Logan. Men uanset om du skal bestige bjerge, sejle kajak eller noget andet. Kan brødet være med til at holde rugbrødsmotoren kørende i lang tid.

Opskrift på loganbrød

Vådblanding –
200 g smør (smeltet)
75 g sirup
75 g honning
150 g sukker (druesukker eller brun farin)
5 dl sødmælk

Du blander, smør, sirup, honning og sukker sammen. Derefter blander du dét sammen med sødmælken.

Tørblanding-
200 g sojamel (eller hvedemel)
250 g grahamsmel
200 g semulje
250 g fuldkornshvedemel
250 g rugmel
250 g hvedemel
100 g kokosmel
2 tsk. salt
75 g tørrede abrikoser (hakkede)
75 g nødder (hakkede)
100 g rosiner

Man tilsætter tørblandingen til vådblandingen, indtil dejen er så sej, at den ikke kan røres med en grydeske. Lad dejen hvile 1 time. Derefter smøres dejen ud på en olieret bradepande eller i en form, så dejen er omkring 2 cm. tyk. Du kan dække dejen med folie, så undgår du en sort skorpe. Nu skal den bage i 45 – 60 minutter ved 175 grader. Efter 45 minutter kan du prøve at stikke et kebabspyd (eller en strikkepind) ind i brødet. Hvis dejen slipper, så er brødet færdigt.

God fornøjelse! :-)

Post by Michael Gram

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Arkiv

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec