01
okt-2012

Grante eller nålete. Der er vægt at spare når man er på tur. Vi lever i en verden med friskbrygget kaffe -næsten- i hvert en husstand og på hvert et gadehjørne. Og jeg er blevet meget kræsen hvad angår kaffe. Engang kunne jeg godt drikke pulverkaffe fra Nescafe. Nu gør jeg det kun af ren høflighed. Jeg er dog i den grad en kaffedrikker.

Desværre er det ikke særlig praktisk at have det helt store kaffeudstyr med på tur. Det fylder og det vejer. Der gøres mange forsøg på at få kaffe med. Og selvom nogle af dem er praktiske, så er de for besværlige eller smager elendigt. (Her tænker jeg specielt på Grower’s Cup) Før jeg opdagede grante eller nålete havde jeg altid lidt pulverkaffe med. Men nu gider jeg ikke det mere.

Når du rejser i norden kan du være næsten helt sikker på at komme i nærheden af et grantræ. Du behøver kun en enkelt håndfuld toppe (Jeg ved ikke hvad de kaldes, men du kan se på billedet hvad jeg mener). Jeg plejer at skære “toppene” af. Og når jeg har en god håndfuld har du nok til 1 liter te. Man smider bare de indsamlede gran i gryden og lader dem koge 5 minutter eller mere. Derefter kan du bare hælde op og nyde den lidt kamille-agtige smag. De skulle efter sigende være rige på både A og C vitaminer. Og hvem ved, det er sikkert også godt for andre ting. God fornøjelse!

Grante

Klik på billedet for at se det i fuld størrelse…

Post by Michael Gram

0

 likes / One comment
Share this post:

Arkiv

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec