27
sep-2012

Brug dit gamle papir-kort i din GPS

Har du et godt og detaljeret kort på tryk, som du egentlig gerne ville kunne bruge i din GPS-enhed? Du kan selvfølgelig ikke bare scanne det ind som et foto og smide det over i din GPS, så vil det mangle data. Jeg har lavet en lille guide til hvordan du kan få det til at fungere.

Her er hvad du skal bruge:

  • Et kort i .jpg .jpeg .bmp .tif .tga .pgn .gif .tiff .ppm eller .pgm format.
  • Google Eart (Kan downloades her)
  • Base Camp fra Garmin (Kan downloades her)
  • GPS-enhed med kortunderstøttelse.

 

1Du skal først indscanne eller affotografere det kort du vil bruge. I guiden anvender jeg kortet herunder.

Kort

Klik for større foto…

2Vi skal nu have fat i Google Earth. I Google Eart er det er en god ide at zoome ind på det område kortet dækker. Det gør det lidt nemmere at redigere. Ude i menuen til venstre højreklikker du på mine steder og vælger Billedoverlejringsom vist på billedet.

KortTilGps_1

Klik for større foto…

3Her kan du give kortet et navn. I feltet Link vælger du Søg…for at importere dit kort.

KortTilGps_2

Klik for større foto…

4På billedet nedenfor viser de røde pile de nødvendige værktøjer for at tilpasse billedet. Hvis billedet du har importeret er meget større en området, kan du – hvis du har området i dit skærmbillede – trykke på knappen Tilpas til skærmbilledet. Du skal forsøge at få det til at dække så præcis som muligt. Søer og floder er gode pejlemærker. Du kan justere på gennemsigtigheden for at gøre det lidt nemmere. Det er svært at tilpasse 100% da kortene ofte ikke har samme proportioner.

KortTilGps_3

Klik for større foto…

5Når du er tilfreds med resultatet trykker du på Ok. Nu ligger kortet under mine steder i menuen til venstre. Nu skal du højreklikke på navnet på kortet. I mit tilfælde er det Kort til GPS. Derefter vælger du Gem sted som… og gemmer din fil. Du har nu din KMZ-fil som indeholder kortdata. Hvis du bruger et andet program en Base camp slutter guiden for her. Ellers skal du fortsætte til punkt 6

KortTilGps_4

Klik for større foto…

6Nu skal vi have fat i Base Camp fra Garmin. I menuen til venstre højreklikker du på My Collection og vælger New List Folder som vist på billedet. Herefter giver du mappen et navn.

KortTilGps_5

Klik for større foto…

7Du skal nu markere mappen du lige har lavet, vælge File og Import into ´MappensNavn´ Herefter finder du din KMZ-fil som du lavede med Google Earth og trykker Open 

KortTilGps_6

Klik for større foto…

8Du er nu klar til at importere kortet til din GPS-enhed. Det gør du ved at markere kortet i menuen til venstre og trykke på Send´KortNavn´ to Device oppe i venstre hjørne under File.

KortTilGps_7

Klik for større foto…

Hvad du gør herefter for at bruge kortet i din GPS er forskelligt fra enhed til enhed. Du kan evt. læse om det i brugervejledningen eller google dig frem. God fornøjelse.

Post by Michael Gram

0

 likes / 0 Comments
Share this post:

Arkiv

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec